Θεραπεία και αποκατάσταση

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στο Ορθοδοντικό Ιατρείο της Μερέτη Ελένης περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα συμβουλών και θεραπειών σχετικά με την οδοντική αποκατάσταση. Η κατάρτιση υψηλού επιπέδου και η συνεχής επιμόρφωση καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της στοχεύει στην πραγματοποίηση των καλύτερων και ταχύτερων για τον ασθενή αποτελεσμάτων.

-Διάγνωση/Μελέτη οδοντικών και σκελετικών ανωμαλιών
Μετά τη συλλογή όλων των απαραίτητων διαγνωστικών στοιχείων (εκμαγεία, ακτινογραφίες, φωτογραφίες) γίνεται η διάγνωση της εκάστοτε ορθοδοντικής δυσαρμονίας και η εκπόνηση ενός εξατομικευμένου σχεδίου θεραπείας, που θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

-Προληπτική/Κατασταλτική θεραπεία
Σε ηλικίες 4-8 ετών η θεραπεία περιλαμβάνει κυρίως πρόληψη των ορθοδοντικών προβλημάτων με επιλεκτικό τρόχισμα των νεογιλών δοντιών, καθώς και κινητές συσκευές συγκράτησης χώρου, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά οδοντικά και σκελετικά προβλήματα.

Mereti Eleni Yphresies

Mereti Eleni Yphresies

-Πλήρης θεραπεία άνω και κάτω γνάθου με:

  • ακίνητες συσκευές (μεταλλικά σιδεράκια)
  • κινητές συσκευές (μασελάκια)

Στόχος αυτών των πρακτικών είναι η αποσυμφόρηση του συνωστισμού των δοντιών που υπάρχει στις περισσότερες περιπτώσεις, η καλύτερη σύγκλειση του άνω και κάτω οδοντικού φραγμού και η μέγιστη ισορροπία του στοματογναθικού συστήματος.

-Κατευθυνόμενη σκελετική ανάπτυξη του προσώπου με:

  • λειτουργικές συσκευές

Οι συσκευές αυτές είναι κινητές και στοχεύουν στην αναχαίτιση ή επιτάχυνση της ανάπτυξης των γνάθων όταν αυτές αποκλίνουν αισθητά και επηρεάζουν τη λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος και της κροταφογναθικής διάρθρωσης.

Παρέχουμε ορθοδοντικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, εφαρμόζοντας πάντα τις πιο σύγχρονες μεθόδους.

Επικοινωνία

-Αισθητική ορθοδοντική με

  • κεραμικά σιδεράκια
  • γλωσσικά σιδεράκια (Incognito)
  • διαφανείς νάρθηκες (Invisalign, Clear Aligner)

Οι παραπάνω μέθοδοι παρέχουν το μέγιστο αισθητικό αποτέλεσμα ειδικά σε ενήλικες που ενδιαφέρονται για μια ”αόρατη συσκευή” που δε θα αποτελεί εμπόδιο στην καθημερινή τους εμφάνιση.

 -Θεραπεία συνδυαστικών ορθοδοντικών-ορθογναθικών περιστατικών (σκελετικές ανωμαλίες ενηλίκων)

Σε περιπτώσεις ενηλίκων με εξαιρετικά έντονη σκελετική δυσαρμονία, συνεργαζόμαστε με γναθοχειρουργούς για μια συνδυαστική θεραπεία με ταυτόχρονη ορθοδοντική θεραπεία και χειρουργείο των γνάθων για την αποκατάσταση του όποιου προβλήματος.

Mereti Eleni Yphresies

Mereti Eleni Yphresies

-Ορθοδοντική θεραπεία σε περιπτώσεις συνδρόμων και σχιστιών

Συνεργασία με γναθοχειρουργούς και ειδικές κλινικές για τη μακροχρόνια παρακολούθηση και θεραπεία αυτών των ασθενών, με σκοπό τη βελτίωση της κατάποσης, της μάσησης, καθώς και της αισθητικής του προσώπου.

-Προπροσθετική ορθοδοντική

Συνεργασία με οδοντιάτρους όλων των ειδικοτήτων για τη συγκράτηση και βελτίωση των δοντιών που θα λειτουργήσουν ως στηρίγματα σε οδοντοστοιχίες και άλλες οδοντιατρικές αποκαταστάσεις.